Σάββατο 23 Ιουνίου 2007

Διακοπές!

Καλοκαίρι!!! και όλοι τρέχουμε να φύγουμε..να απομακρυνθούμε από την καθημερινότητα μας... από τη βαρεμάρα μας..από τη ρουτίνα μας.. και παίρνουμε σβάρνα τα νησιά... τις παραλίες.. θα φύγουμε ναι...αλλά πρώτα θα προλάβουμε να τσακωθούμε στο λιμάνι με τον κύριο που θέλει να μπει γρήγορα στο πλοίο και θα μας σπρώχνει.. στο αεροδρόμιο με την κυρία που θα θελήσει να κάνει check-in αμέσως...με τον υπάλληλο που απλά κάνει αργά..με τον ετερο υπάλληλο που προσπαθεί να μας βάλει σε μια τάξη.. με τις εταιρίες που έχουν καθυστέρηση οι ανταποκρίσεις τους..και όταν φτάσεις...στην παραλία με αυτούς που παίζουν ρακέτες, ενώ δεν έχει χώρο ούτε να ακουμπήσεις την πετσέτα σου... με τους γονείς του μικρού που θα κλαίει σα @@@@, επειδή η μάνα του δεν του παίρνει παγωτό ή δεν το αφήνει να "βγάλει λέπια" μες στο νερό! με το σερβιτόρο που πάει πρώτα την παραγγελία του διπλανού τραπεζιού.. και ο κατάλογος συνεχίζεται..Κάτι τέτοιες στιγμές χαίρομαι που πάω σε κάτι μέρη-παραλίες που δεν τα έχει ούτε ο χάρτης... και ας μου λένε ότι δεν είμαι in...τι να το κάνω αν θέλω διακοπές για να συνέλθω από τις διακοπές μου? οι διακοπές -άποψη μου βέβαια- είναι για να ξεκουραστώ...και αν αυτό συνεπάγεται και καφεδάκι στο καφενείο του κυρ Γιώργη που λέει ο λόγος..ακόμα καλύτερα..και όχι σε κάποια μοδάτη καφετέρια..
Και επειδή την αναφορά μου δεν τη γλιτώνετε :p και μάλιστα σε διπλή δόση!!!
"Οι νέοι από όλες τις κυρώσεις που θα μπορούσαν να επιβάλλουν επάνω τους η οικογένεια, η εκκλησία, η πολιτεία, φοβούνται περισσότερο τις κυρώσεις που μπορούν να τους επιβάλουν οι συνομήλικοί τους..
Τρέμουν μην τους περιφρονήσουν σαν ξεπερασμένους. Γι'αυτό το λόγο συμμορφώνονται στα καλλιτεχνικά γούστα και στις πολίτικες των τάσεις.Σε πολλές από τις έξαλλες εκδηλώσεις δήθεν ελευθερίας, που βλέπουμε γύρω μας σήμερα, υπάρχει πολλή περισσότερη δουλεία από αυτήν που επιβάλλει ο Μοναχικός Κανονισμός του Αγ.Βενεδικτου..."

"Πρέπει να ταξιδέψουνε για να μάθουνε τον κόσμο...Φαίνεται ότι τα έμαθαν όλα τα γύρω τους και πρέπει να πάνε παρά πέρα, για να μάθουν άλλα... Εγώ όμως τόσα χρόνια τώρα, δεν μπόρεσα να μάθω καλά μήτε την περιπλοκάδα του αντικρυνού τοίχου... τι την χρειάζομαι εγώ την οικουμένη?"

Αφορισμοί και διαλογισμοι- Κ.Τσάτσος