Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Πάμε καλά???

Αναδημοσιεύω από το Έθνος...

ΠΛΗΡΩΣΕ 2.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ON-LINE ΒΙΑΣΜΟ ΑΝΗΛΙΚΟΥ

Μέχρι και 2.000 δολάρια πλήρωσε κάποιος από την Ελλάδα, μέσω πιστωτικής κάρτας, για να παρακολουθήσει on line βιασμό ανηλίκου στη Φινλανδία.

Το περιστατικό αυτό ανέφερε χθες στην επιτροπή της Βουλής ο κ. Σφακιανάκης, προκειμένου να υπογραμμίσει την έξαρση του φαινόμενου της παιδικής πορνογραφίας και παιδοφιλίας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπάρχουν χιλιάδες διακινητές ταινιών σεξ με παιδιά στο Διαδίκτυο, ακόμη και on line (ζωντανών δηλαδή) βιασμών ανηλίκων.

Το συγκεκριμένο υλικό που διακινείται στις ιστοσελίδες δεν είναι ελληνικής προέλευσης, ωστόσο -όπως εξήγησε- «οι Ελληνες συμμετέχουν στην αγορά, στην πώληση και στη διακίνηση» τέτοιου υλικού, «ψαρεύοντας παιδιά στο Διαδίκτυο».

Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε συγκεκριμένο περιστατικό, όπου ο γονιός φεύγει από το σπίτι και αφήνει το παιδί στο δωμάτιο με το Ιντερνετ, ο παιδόφιλος το «πλησιάζει», ο γονιός γυρνά στο σπίτι και το παιδί δεν είναι εκεί! Πρότεινε, μάλιστα, ο υπολογιστής να βρίσκεται στο σαλόνι, για να νιώθει το παιδί την ανάσα του γονιού.

Αναφερόμενος στο θέμα της προστασίας του απορρήτου των επικοινωνιών, ο κ. Σφακιανάκης έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση που μία 12χρονη μαζί με τον πατέρα της κατήγγειλαν στην υπηρεσία ότι δεχόταν σεξουαλική παρενόχληση μέσω Διαδικτύου, ωστόσο ο εισαγγελέας δεν επέτρεψε την άρση του απορρήτου.

Ακόμη, σε γνώση της υπηρεσίας υπάρχουν περιστατικά αποπλανήσεων ανηλίκων που έχουν συμβεί διαδικτυακά, ενώ εξήγησε ότι η άρση του απορρήτου επιτρέπεται μόνο αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει οργανωμένο έγκλημα, δηλαδή να εντοπιστούν τρία διαφορετικά ίχνη υπόπτων που καταλήγουν σε ένα παιδί.


και επαναλαμβάνω "πάμε καλά????"