Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2008

Νέα γενικώς...

Τελικά αυτό το αύριο έχει σχετική έννοια... Είπα στην τελευταία ανάρτηση ότι " αύριο θα περάσω για τσάρκα" και πέρασαν τόσες μέρες! Κάτι επισκέψεις, κάτι μια γενική στο σπίτι, κάτι η καρέκλα που δεν αρέσει τη μικρή και πολύ με έκαναν να τα καταφέρω να μπω στο "σπιτικό" σήμερα!
Τα νέα από το γιατρό (την Πέμπτη πήγαμε) το βάρος της το μέτρησε 2823 γραμμάρια με τις σχετικές αποκλίσεις πάντα ναι? *-10% αλλά το μπόι της είναι ένα μήνα μπροστά!!! δε μας είπε πόσο ακριβώς αλλά οι μετρήσεις της είναι για 38+ εβδομάδων! Αναλυτικά
FL 74.3 (38W 5D) Shocked
AC 307.4 (34W5D)
BPD 88 (35W4D)
και η εγκυμοσύνη ήταν 35w 4d τότε...
αν ξέρει κανείς-καμια να μου πει κάτι παραπάνω ευπρόσδεκτος-η!!!

Επόμενο ραντεβού στις 30 του μήνα! Ως τότε κάνω ασκήσεις για να στρίψει το μωρό... το κεφάλι της είναι κάτω και μας κοιτάει μπροστά ενώ ο γιατρός θέλει να κοιτάει πίσω... Μας πώς γίνεται γιατρέ? Εσύ αν κοιτάς προς τα πίσω σε ένα τρένο που κινείται προς τα μπροστά δε θα ζαλιστείς??? Α όλα τα δύσκολα μας βάζεις και ακόμα δε βγήκαμε στην πιάτσα!!!!Μέχρι τότε προσπαθώ να μορφώνομαι στο parents.gr αλλά είναι τόσα πολλά που ώρες ώρες με πιάνει σύγκρυο!!!! πχ το πιο απλό.. πήγα η δικιά σου και πήρα ένα αφρόλουτρο-σαμπουάν για νεογέννητα 1 της fissan και 1 proderm... και ταλκ και κρέμα... όλα καλά νόμιζα.. μέχρι που διάβασα ότι καλύτερα είναι να πάρω φυτικά... πχ weleda (που όμως ειναι ακριβά και καλό θα ήταν να τα παραγγείλω μέσω ίντερνετ), ή Aderma (που κάποια όμως εχουν paraben και να προσέξω) ή frezyderm (σαν και τα aderma) ή lavera (που είναι καλά αν και δυσευρετά!)... Επίσης διάβασα ότι και η bepanthol είναι καλή... Μια απλά μέλλουσα μάνα είμαι όχι βιολόγος!!!! πόσα πρέπει να μάθω πια??? Επίσης διάβασα ότι δεν πρέπει να τρώμε (και στην εγκυμοσύνη και κατά τον θηλασμό) προϊόντα με ασπαρτάμη και τα τεχνητά γλυκαντικά...

συγκεκριμένα όπως διάβασα...
"Το πρόβλημα δεν είναι η γλυκόζη αλλά τα τεχνητά γλυκαντικά (ασπαρτάμη κλπ) που δεν μπορούν να μεταβολισθούν από τα μωρά μέχρι περίπου 6 μηνών αν θυμάμαι καλά.

Τεχνητά γλυκαντικά περιέχονται στις τσίχλες χωρίς ζάχαρη, στα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη και στα γλυκά όπως το ζελέ χωρίς ζάχαρη.

Τα τεχνητά γλυκαντικά και το γλουταμινικό μονονάτριο είναι ουσίες που δεν πρέπει να καταναλώνονται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης όμως οι περισσότεροι γυναικολόγοι ούτε που το πήραν χαμπάρι παρόλο που τα στοιχεία έχουν δημοσιευτεί εδώ και δεκαετίες...

το msg (monosodium glutamate) στα ελληνικά είναι το γλουταμινικό μονονάτριο που είναι βελτιωτικό γεύσης και περιέχεται σε πάρα πολλά τρόφιμα (πχ στα περισσότερα πατατάκια κλπ -΄ακια που δεν έχουν φυσική γεύση) συσκευασμένα και μη (πχ στους περισσότερους κιμάδες που αγοράζουμε είτε στα εστιατόρια είτε συσκευασμένους από το σούπερ μάρκετ και στα περισσότερα αλλαντικά).
"

σχετικά άρθρα εδώ και εδώ...

και τώρα νιώθω τόσες τύψεις που είχα τρελάνει τις τσίχλες καθώς ήταν το μόνο πράγμα που μου έκοβε την αναγούλα! γμτ!!!!!!!!

μες στη βδομάδα θα πάμε να πάρουμε και τα τελευταία πραγματάκια της μικρής να'μαστε έτοιμοι εμείς (αν και τα πράγματά της από το κατάστημα δεν έχουν έρθει ακόμα!!!!) και αυτή όπτε το αποφασίσει ας έρθει με το καλό!


ΑΑΑΑ και η τελευταία μου "μανία".... RadioNeverland ακόμα βέβαια είναι στο "φτιάξιμο", αλλά τα καλύτερα έρχονται.... θυμηθείτε το!!!!
Φωτογραφίες από τα μέρη που είχα υποσχεθεί σε επόμενη ανάρτηση...
Τώρα μια " σκαναρισμένη" της μικρής από το β-επιπέδου τον Ιούνιο! ομολογώ ότι είναι αυτή που με έχει συγκινήσει εξαρχής!!! και φυσικά η αγαπημένη μου!!!! όχι πείτε μου!!!!


δεν έχουμε καταπληκτική γάμπα??????????????