Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007

Οι γυναικείες καμπύλες "δείγμα" ευφυϊας...

Το διάβασα στο Α.Π.Ε. και το είδα σαν την εκδίκηση πολλών γυναικών!!!!

Οι γυναίκες που έχουν καμπύλες φαίνεται ότι είναι εξυπνότερες από όσες είναι «πετσί και κόκκαλο» αλλά και ότι γεννούν πιο έξυπνα παιδιά, σύμφωνα με μελέτη αμερικανών επιστημόνων.

Οι ερευνητές μελέτησαν 16.000 γυναίκες και βρήκαν ότι όσες ήταν πιο χυμώδεις τα πήγαν καλύτερα στα τεστ γνώσεων από τις "ομόλογες" αδύνατες εθελόντριες της έρευνας. Την ίδια επίδοση σημείωσαν και τα παιδιά τους.

Για την ακρίβεια, όσο μεγαλύτερη ήταν η διαφορά ανάμεσα στην περίμετρο της μέσης και των γοφών, τόσο καλύτερη ήταν η επίδοση των γυναικών.

Το «μυστικό» της ευφυΐας φαίνεται ότι κρύβεται στις λιπαποθήκες των γοφών καθώς εκεί συγκρατούνται σε υψηλότερα επίπεδα τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία ίσως να βελτιώνουν τη νοητική ικανότητα των ιδίων αλλά και των παιδιών τους κατά τη διάρκεια της κυοφορίας.

Από την άλλη όσες γυναίκες έχουν λεπτά πόδια αλλά μεγαλύτερη συγκέντρωση λίπους στη μέση, έχουν περισσότερα Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ευφυΐας. Ταυτόχρονα έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακά νοσήματα. Γι' αυτό και οι ειδικοί τονίζουν ότι οι γυναίκες με καμπύλες ίσως να έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.

Οι επιστημονική κοινότητα, ωστόσο, φαίνεται ότι δεν έχει πειστεί από τα ευρήματα της έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στο Evolution and Human Behavior. Επικριτές υποστηρίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να επιβεβαιωθεί ότι η εξυπνάδα αυτών των γυναικών πηγάζει από τις συγκεκριμένες αποθήκες λίπους και όχι από την κοινωνική τάξη στην οποία ανήκουν ή ακόμα και από το διατροφικό μοντέλο που ακολουθούν.

ΠΗΓΗ: EVOLUTION AND HUMAN BEHAVIOR JOURNAL

οπότε αν σας διαμαρτύρεται ότι παχύνατε να ξέρετε ότι... ζηλεύει μήπως γίνετε πιο έξυπνες από αυτόν!!!! τελικά όλα "είναι θέμα IQ, αγάπη μου!"