Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη...

Η ζουζούνα έγραψε μια μέρα ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη... και πρότεινε σε όσους θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά της... μου φάνηκε υπέροχη ιδέα... έτσι λοιπόν κάθισα και γω... όσο και αν καθόμουν, όμως, δε μου έβγαινε τίποτα... ένα λευκό χαρτί... σκέφτηκα τι να σημαίνει αυτό? δάγκωνα το στυλό... έβαλα ποτάκι... τίποτα... τίποτα...
τελικά το μόνο που μου βγήκε είναι τούτο δω...


άγιε μου Βασίλη,

για τις γιορτές δε θέλω να μου φέρεις κάτι! ό,τι ζητούσα μου το έφερες εσύ ή ο οποιοσδήποτε άλλος στις 23 αυγούστου, ανήμερα στα γενέθλιά μου... την είδηση ότι επιστρέφω Αθήνα... και ας είναι για δυο χρόνια.... εγώ θα ελπίζω ότι κάτι θα αλλάξει ξανά! με έφερες πίσω στον μονάκριβό μου... στους γονείς μου... στον αδερφό μου... στην υπόλοιπη οικογένειά μου και στους φίλους μου! τώρα πια δεν κοιμάμαι μόνη μου! τώρα πια μπορώ να αγκαλιάζω τους δικούς μου ανθρώπους όποτε θελήσω... μπορώ να βλέπω τις φατσούλες τους κάθε στιγμή... και όχι από τις φωτογραφίες... να χωθώ στις αγκαλιές τους και να μείνω εκεί... κάθε μέρα... κάθε στιγμή... και όχι όποτε βρω εισιτήριο... το ξέρω ότι ακόμα δεν έχω δει όλους μου τους φίλους... θα το κάνω στο υπόσχομαι.... προχτές είδες που με έπιασαν τα κλάματα ξαφνικά... όμως άγιε μου Βασίλη δεν ήταν από λύπη... ένιωθα να με πλημμυρίζει η ευτυχία... ένιωσα τόσο πλήρης όσο ίσως ποτέ ξανά... το ξέρεις πέρασα δύσκολες στιγμές στο νησί... και είδες ότι ακόμα με ταλαιπωρούν... είδες ότι "ξέχασαν" να μου βάλουν το δώρο χριστουγέννων... ας είναι μέχρι εκεί η μικροψυχία τους... δε θέλω άλλο να τα σκέφτομαι αυτά τα παλιά... θέλω η νέα χρονιά να μην έχει ούτε ένα ίχνος, ούτε ένα "λεκέ" από την προηγούμενη... γι' αυτό σου λέω δε θέλω τίποτα... πήγαινε σε άλλα πλάσματα να δώσεις τη χαρά! εγώ έχω τόση τώρα που άμα θες σε βοηθάω ευχαρίστως!
υγεία να υπάρχει και να μην σταματήσω ποτέ να ελπίζω, μόνο αυτό!
αλλά θα μου πεις "εδώ άντεξες τόσα χρόνια εκεί κάτω, τώρα θα κολλήσεις???" όχι στο υπόσχομαι!

καλή δύναμη σου εύχομαι άγιε μου Βασίλη με το μοίρασμα των δώρων στον κόσμο!και είπαμε άμα θες βοήθεια... στείλε τον Rudolph να με πάρει!
θα φοράω τη στολή μου κάτω από τα ρούχα μου αν χρειαστεί!

Σε φιλώ,

Ειρήνη

14 σχόλια:

iLiAs είπε...

..αν ήταν όλα τα παιδάκια σαν εσένα να μη θέλουν τίποτα ανήμερα Πρωτοχρονιάς, ο Αη-Βασίλης θα ήταν άνεργος! :pp

Οι καλες ψυχες δικαιώνονται :)
Καλησπερα Ειρήνη..

Feidias είπε...

Πέρασα να ρίξω μια ματιά και στάθηκα παραπάνω απ το παράπονο σου!Κάτι με ωθεί να σου πω,όλα θα πάνε καλά,είσαι πολύ γλυκό παιδί!Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά κούκλα μου!
Καλώς σε βρήκα!

purple είπε...

καλα χριστουγεννα ειρηνη μου :-)

tzonakos είπε...

Το δάγκωμα του στυλό απέδωσε κατι πολύ όμορφο.Τό κλίμα της εποχής ανάμεσα στις παραμονές χριστουγέννων και την επομένη της Πρωτοχρονιάς, ειναι μια καλή εποχή για ηρεμία, διασκέδαση, χαλάρωση, έξοδο και αγάπη.
Σου εύχομαι Καλές Γιορτές και το πνεύμα των Χριστουγέννων να μας φωτίσει όλους.
Εγω μερικές χιλιάδες ευρώπουλα ζητάω απο τον ΑηΒασίλη, ειμαι ολιγαρκής :)
Φιλιά.

ZouZouna είπε...

Ψυχούλα μου εσύ ! άντε βρε μ' εκανες και δάκρυσα και με κοιτάνε στο γραφείο. Χαλάλι σου. Μια αγκαλιά απο εμένα και πολλά φιλιάααααααα! Χαρούμενες γιορτές ! υ.γ. πέρνα κι απο εμένα κερνάω γέλιο σήμερα....

Ανώνυμος είπε...

ειρηνη
καλησπερα.
πολυ ωραιο το γραμμα σου. πραγαμτοποιηθηκε η ευχη σου και αυτο εινια πολυ σημαντικο, και ειδικα αυτες τις μερες που ολα μας λενε να τα ζησουμε παρεα με τους αγαπημενους μας ανθρωπους..
το ζηλεψα αυτο..
μπραβο!!
:)

Ανώνυμος είπε...

Τι τρυφερό γραμματάκι είναι αυτό;;

Να'σαι πάντα καλά Ρηνάκι και η ζωή σου παραμυθένια!!

Φιλιά πολλλά και καλά να περάσετε!

sealike2 είπε...

"Η μεγαλοψυχία της καρδιάς είναι πολύ μεγάλο πράγμα", αυτό ανδεικνύετε από το συγκινητικό σας γράμμα. Χάρηκα που σας γνώρισα και να συνεχίζετε να σκέπτεστε. Καλά Χριστούγεννα!

..αγγελόσκονη.. είπε...

το μόνο που μπορώ να πω είναι..."πάντα τέτοια" :)
χαίρομαι τρελά όταν υπάρχουν άτομα που είναι καλά και το δηλώνουν :)
να περάσεις τέλεια με όλους όσους σε αγαπάνε!!!φιλάκια πολλά πολλά!!!

Ανώνυμος είπε...

Μην χαθείς όμως πάλι...όταν σου δίνει ο Άγιος ΑΠΛΟΧΕΡΑ τα δώρα του!!! :)

άσχετο: στο 'χα πει πως έχεις γενέθλια ΜΑΖΙ με τον πατέρα μου;;

Greca είπε...

καλησπέρα σε όλους και όλες!!!!

να καλωσορίσω πρώτα από όλα τους δύο νέους επισκέπτες!! feidia και sealike2 καλώς ήρθατε.... να σας τρατάρω και μελομακάρονα (δυστυχώς αγοράσμενα! δεν πρόλαβα να κάνω!!!! )

ηλία μου έχω μάθει λέω μόνο αλήθεια!!! εξάλλου με τόσα γράμματα πάντα θα έχει δουλειά σου λέω!!!
σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

φειδία πάντα θα ελπίζω ότι όλα θα πηγαίνουν καλά!!! για όλον τον κόσμο... και σε εσενα ό,τι καλύτερο εύχομαι για τούτες τις άγιες μέρες!!! καλώς ήρθες!!! (και πάλι!!!)

ελένη μου επίσης χαρά μου! και σε σένα όλα τα καλά του κόσμου εύχομαι!!!

tzonako έπρεπε να έβλεπες το δόλιο το στυλό... το σημάδεψα!! έχεις δίκιο καλέ μου σε ό,τι λες... μακάρι να το καταλάβουν όλοι αυτό... και σε σένα εύχομαι ό,τι επιθυμείς!! κα να με πάρει βοηθό ο άγιος βασίλης θα κοιτάξω να κάνω το καλύτερο!!! :D

ζουζούνα μου σε λατρεύω στο'χω πει??? λες και το αγριο-κερασο κάνει το θαύμα του... ή μάλλον εσύ... θα περάσω!!! πολλές αγκαλιές από εδώ... μέεεεεεχρι εσένα!!!! και άλλα τόοοοοοοοσα φιλιάαααα!!!!

φιθυριστή μου εύχομαι πάντα να είμαστε όλοι κοντά με αγαπημένους μας ανθρώπους!!! κάθε μέρα να είναι σαν τα Χριστούγεννα... λουσμένη από αγάπη...

αυρούλα μου γιαυτό σε διαβάζω... γιατί εσύ "μιλάς" παραμυθένια και σαν να ζω σε ένα όνειρο με τις γραφές σου.... σου εύχομαι τα καλύτερα ψυχή μου!!! τα καλύτερα!!!

sealike2 απλά όταν έχεις "περάσει" πολλά από διάφορους ανθρώπους τότε ή τρελαίνεσαι ή το "φιλοσοφείς" αλλιώς.... δεν τα παρατάς... απλά ακολουθείς το δρόμο που αποφάσισες να διαβείς και δεν ασχολείσαι... είσαι "αλλού" που λένε... δε σε αφορά η κακία γύρω σου... χάρηκα που περάσατε.... έρχομαι και γω από το σπιτικό σας!!! καλές γιορτές και σε σας!!

που είσαι εσύ μικρή μου??? δεν είδες το "Σακηηηη" πρίν ε???? και συ κοριτσάκι μου να περάσεις ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ.... σου στέλω όλη την αγάπη μου και τα φιλιά μου!!!

εσύ ο άλλος... μου το έχεις πει!!!! έχουμε και αυτό το "έμενταλ" στο μυαλό ε??? χοχοχοχ!!!! δε θα χαθώ... μόνο να που θα φύγουμε ή αύριο ή την κυριακή και θα γυρίσουμ ε την παρασκεύη... ε τότε θα "χαθώ"....

Σας φιλώ όλους και όλες!!!! πολύ πολύ όμως!!!

sealike2 είπε...

Είμαστε νέοι κοιτάμε μπροστά, πετάμε ψηλά!!Ζούμε με νόημα την ζωή που θέλουμε.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ειρήνη μου,
Κι' εγώ σε φιλώ και χαίρομαι που η ψυχή σου είναι "΄Αγιος Βασίλης"!

ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ Μ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ Σ' ΑΓΑΠΟΥΝ!!

Φλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Greca είπε...

έτσι έτσι sealike!!! όλο και πιο ψηλά... μόνο μπροστά!!!

γλαρένια μου και σε σένα και την οικογένεια σου εύχομαι τούτες οι μέρες να είναι μοναδικές... σε φιλώ!!!