Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

ένας ακόμη ασυνείδητος οδηγός

Την παρακάτω απεγνωσμένη παράκληση την έστειλε η κυρία Πλέσσα Ειρήνη.

"ΒΟΗΘΕΙΑ.ΣΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΩ ΣΑΝ ΜΑΝΑ.
ΣΤΙΣ 17-2-2007 ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΙΣΟΣ ΚΟΝΔΥΛΑΚΗ 30 ΩΡΑ 17 ΚΑΙ 15 ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΤΡΟΜΕΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΝΕΚΡΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΕΝΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ 23 ΕΤΩΝ.
ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟ JEEP ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ STOP ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ.
ΠΕΘΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.
ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 2102029145 ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ.
ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΕΝΟΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΔΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ.
"

Το συμβάν είναι πραγματικό. Το " πρόχειρο τετράδιο " επικοινώνησε με την οικογένεια του άτυχου νεαρού. Το πρόσφατο συμβάν με το citroen saxo και η συμβολή του διαδικτύου στην ανακάλυψη του ενόχου είναι που προέτρεψε την κυρία Ειρήνη και την οικογένεια της να ζητήσει την βοήθεια μας. Αναδημοσιεύστε το, στα blog σας.
Ίσως κάποιος αναγνώστης σας να μπορέσει να βοηθήσει.
Η οικογένεια, μου έδωσε και δυο e-mail, επικοινωνίας στα οποία μπορείτε, επίσης, να στείλετε πληροφορίες.
blessinho@yahoo.gr και marakimata@yahoo.gr.
Όποιος γνωρίζει κάτι, ας επικοινωνήσει άμεσα!


* Αναδημοσίευση απο το μπλόγκ "Πρόχειρο Τετράδιο"
και από το http://www.blogcafe.gr

και η συνέντευξη της μητέρας στα ΝΕΑ

«Μόνο στους μπλόγκερ ελπίζω»
Η Ειρ. Πλέσσα αναζητεί μέσω Ίντερνετ τον οδηγό που παρέσυρε και εγκατέλειψε τον γιο της

«Παρακαλώ τους πολίτες να με βοηθήσουν, ώστε να βρεθεί εκείνος που παρέσυρε και σκότωσε το παιδί μου». Τον Φεβρουάριο του 2007, ο 23χρονος Κωνσταντίνος Πλέσσας άφηνε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Σήμερα, έντεκα μήνες μετά, η μητέρα του, κ. Ειρήνη Πλέσσα, αναζητεί μέσω του Ίντερνετ τον ένοχο για τον θάνατό του.

Όπως λέει στα «ΝΕΑ», θεωρεί το Διαδίκτυο ως την τελευταία της ελπίδα: ύστερα από τόσους μήνες αναζήτησης, ο υπαίτιος δεν έχει ακόμη βρεθεί. «Ο Κωνσταντίνος είχε πάει για τρεις μέρες στο Ηράκλειο της Κρήτης, να επισκεφθεί τη φίλη του. Ήταν το βροχερό απόγευμα της 17ης Φεβρουαρίου. Οδηγούσε μηχανή, αλλά φορούσε κράνος. Τον χτύπησε ένα τζιπ. Αυτό είναι όλο...

Από τότε έχει γίνει σκοπός της ζωής μου να βρω δικαίωση. Όμως, πρέπει να έχω δίπλα μου και τον κόσμο. Να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι», εξηγεί η κ. Πλέσσα. Πριν από λίγες ημέρες προώθησε ένα κείμενο- έκκληση στο Διαδίκτυο.

Στην πρώτη γραμμή του σημειώνει: «Βοήθεια. Σας εκλιπαρώ ως μάνα». Και καταλήγει: «Στείλτε το και σε άλλες σελίδες. Βοηθήστε να βρεθεί ο ένοχος και να μη χαθούν άδικα άλλες ψυχές».

Ήδη δεκάδες είναι τα blogs και εκατοντάδες οι χρήστες που έχουν λάβει το συγκεκριμένο μήνυμα, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που επιχείρησαν να βοηθήσουν- ακόμη και από το τηλέφωνο- για να βρεθεί ο ασυνείδητος οδηγός.

Παρ΄ όλο που έχει περάσει μεγάλο διάστημα από το τραγικό περιστατικό, η κ. Πλέσσα δεν το βάζει κάτω. Συνεχίζει να ελπίζει. «Δεν μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου ότι αυτός ο άνθρωπος κυκλοφορεί ελεύθερος και μπορεί να ξανακάνει το ίδιο. Ζω με την ελπίδα ότι θα βρεθεί και θα πληρώσει γι΄ αυτό που έκανε στο αγγελούδι μου», λέει.

«Εγώ δεν ήξερα το παραμικρό για το Ίντερνετ και τις δυνατότητές του», σημειώνει η κ. Πλέσσα. Εντελώς τυχαία μία εξαδέλφη του συζύγου μου είπε ότι σε ένα παρόμοιο περιστατικό εγκατάλειψης βρέθηκε ο ένοχος.

Μου φάνηκε η ύστατη λύση για να δικαιωθεί το παιδί μου». Πιστεύει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου και κάθε τόσο επαναλαμβάνει: «Θέλω να με καταλάβουν σαν μάνα. Θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε παιδί του κόσμου».

Πριν από δύο μήνες, ένας οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε έναν περαστικό στη Λεωφόρο Πέτρου Ράλλη. Τότε ο αδελφός τού θύματος στην προσπάθειά του να βρει τον οδηγό, προώθησε στο Ίντερνετ ένα μικρό κείμενο που περιέγραφε το δυστύχημα και το αυτοκίνητο που προκάλεσε τον θάνατό του.

Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει μια πρωτόγνωρη κινητοποίηση στο Ίντερνετ. Ύστερα από τη διάσταση που δόθηκε, ο δράστης αποφάσισε μόνος του να παραδοθεί στην Αστυνομία. «Περιμένω τον κόσμο να μου δώσει όποια στοιχεία έχει- οτιδήποτε. Είμαι σίγουρη ότι μπορεί να γίνει ό,τι έγινε και στην περίπτωση του άλλου παιδιού», καταλήγει η κ. Πλέσσα.

πηγη : tanea.gr / Θόδωρος Νικολάου