Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

Ενημέρωση από τη μίνι εξόρμηση...

Τελικά αυτό το «αύριο» είναι μια σχετική έννοια! Αρκεί μια τελετή έναρξης ολυμπιακών αγώνων ( με την ευκαιρία δε σε συγκλόνισε κιόλας! Ίσως, γιατί τη δικιά μας την είδα μέσα από το Στάδιο, ίσως γιατί ήταν η δικιά μας βρε αδερφέ, πολλά τα «ίσως» ένα το σίγουρο η δικιά μας μου άρεσε πολλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλυ περισσότερο!) να σου αλλάξει τα όσα είχες προγραμματίσει για την Παρασκευή… Αρκει μια προσωρινή αδιαθεσία να σου «ρίξει» έξω το Σάββατο και μια πολύωρη (7 ώρες) διακοπή ρεύματος μαζί με κάποιες επισκέψεις να σου «πάρουν» και την Κυριακή!


Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωση θα γινει… Οι μίνι διακοπές μας ήταν πολύ καλές! Αρχικά δυο μέρες Αγρίνιο… μετά στο χωριό~ Τσακώνικα Αχαΐας… Το σπίτι αν και ταλαιπωρήθηκε από το σεισμό μας φιλοξένησε μια χαρά… Για μπάνιο πηγαίναμε στη φημισμένη παραλία Καλογριάς και στη Λακκόπετρα (είπαμε μίνι διακοπές ήταν!)! αν και είναι η πολλοστή φορά που πάω εκεί αυτά τα μερη εξακολουθούν να εκπλήσσουν πολύ ευχάριστα....


αααα, και για παραλία Καλογριάς μετά τον καταπληκτικό δρόμο μεσα στις κουκουναριές να πάτε τέρμα δεξιά στην καντίνα "οι φίλοι", δωρεάν ξαπλώστρες και δίπλα στον καταπληκτικό αμμόλοφο για καταβάσεις αξέχαστες (μετά από δυο τέτοιες καταβασεις αγαπάς οοοοολον τον κοσμο! Χώρια που μέσα στη μέρα βλέπεις αστεράκια!

Σαν το τραγούδι του Νταλάρα μου κάνει αυτό…

«Ποιος είδε νύχτα με δυο φεγγάρια
ποιος είδε ήλιο σαν αχινό
κι ερωτευμένα πουλιά και ψάρια
να κολυμπάνε στον ουρανό...»

ε μετα από μια τέτοια άμμο-τσουλήθρα τα βλέπεις όλα αυτά και άλλα τόσα!) Πολύ καλή, όπως πάντα η θάλασσα, εκτός από τη μια μέρα που φύσαγε και ήταν και παγωμένη!!! Μπρρρρρρρρρρρρρρρρ…


Στη Λακκόπετρα πήγαμε προς τη καντίνα "μαύρη μυτη", άλλα όχι δεξιά στην τελευταία διχάλα, άλλα αριστερά... πήγαμε προς την καντίνα «παλίρροια» και μια άλλη τέρμα αριστερά καντίνα διπλα στην παλίρροια, πάλι δωρεάν ξαπλώστρες και καλή θάλασσα~ εκτός από μια μέρα που φύσαγε και ήταν πολύ ανακατεμένη και είχε βγάλει και φύκια… το ξέρω ότι είναι ένδειξη καθαρής θάλασσας τα καφέ αυτά πράγματα, αλλά πώς να το κάνουμε? Δεν μπορώ να τα βλέπω ρε γμτ…


Συμπεράσματα από τη μίνι απόδραση…

  1. Αν ποτέ βρεθείτε Αγρίνιο πρωινό Κυριακής ΜΗ ζητήστε τυρόπιτα! Όλα τα μέρη απ’οπου θα μπορούσατε να προμηθευτείτε μια τυροπιτιτσα θα είναι κλειστά! Μα τα πάντα… Ρωτήστε και μας που μια επιθυμία είχα η έρμη σε όλην την εγκυμοσύνη~ αυτή για τυρόπιτα μια Κυριακή πρωί~ και γυρίσαμε όλο το Αγρίνιο, αλλά δε βρήκαμε τίποτα!!!! Και μετά σου λένε ότι σε μια έγκυο δε χαλάνε χατήρι! Μόνο στο Αντίρριο που δε φτάσαμε…
  2. Ισχύει το «πνεύμα πρόθυμο, η δε σαρξ αδυνατεί» ~δική μου παραλλαγή… Οι ρακέτες όπως πήγαν ήρθαν! Δε χρησιμοποιήθηκαν ούτε μισή φορά! Να πω ότι δεν το’χα πει?
  3. Ο ήλιος και κάτω από την ομπρέλα σε βρίσκει! Για άλλη μια φορά με ξετρύπωσε ο μπαγάσας!
  4. Δε χρειάζεται να είσαι έγκυος για να μπορέσεις να φας μετά από παγωτό, ποικιλία για ούζο! (το διαπίστωσα με τα ματάκια μου σε μια από τις καντίνες!) και
  5. Μύθος όλο αυτό το baby boom! Δεν είδα ούτε μια έγκυο! Όλοι τη δικιά μου κοιλιά σχολίαζαν! Να μην έχω μια «συνάδελφο» να μοιραστώ το βάρος αλλά και τις εντυπώσεις????


ΑΑΑΑΑ, μην ξεχάστε…


Στα Νιφορέικα ή Νιφοραίικα να πάτε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στο εστιατόριο "Έτσι"! αν δεν πάθετε πλάκα με τη θέα, με το τι έχει φτιάξει ο τύπος που το έχει, αλλά και με τα φαγητά να μη με λένε Ειρήνη! αμέ! (φωτογραφίες για του λόγου το αληθές προσεχώς!)

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ε καλα βρε κοριτσι, διακοπες στο αγρινιο;;;; δεν πηγαινες ως τη λευκαδα λιγο πιο κει;;;;
χεχεχεχε, ακου εκει δε βρηκε μια τυροπιτα!ελεος!

καλσπερα!

Greca είπε...

ψιθυριστη μου ενα θα σου πω....

επρεπε να παμε! δεν ηταν θεμα επιλογης... ουτε μιση δε βρηκαμε! ασε ασε!!!!

τα φιλια μου!

Nefelli είπε...

Δεν πειράζει Ειρηνάκι μου που δεν βρήκες τυρόπιτα, πήγες διακοπούλες, έστω και μίνι (δεν έχει σημασία) και τώρα επέστρεψες με διάθεση αλλιώτικη από τη δικιά μου, που αν και νησιώτισσα δεν αντέχω άλλο.....
Θέλω να φύγω, πριν τρεις μήνες...
είμαι έτοιμη να καταρρεύσω από την κούραση και δεν βλέπω φως στον ορίζοντα.
Την κοιλίτσα σου να την καμαρώνεις και να χαίρεσαι που έχεις την αποκλειστικότητα, όλοι να ασχολούνται με εσένα.
Σ' ευχαριστούμε για την ενημέρωση, κορίτσι καλοκαιρινό.
Εύχομαι πάντα να έχεις τέτοιες αναμνήσεις να τις μοιράζεσαι μαζί μας.
Τα ζακυνθινά φιλιά μου

tzonakos είπε...

Χαθήκαμε καιρό, και βλέπω οτι εισαι έγκυος !
Ουάου καλά νέα !
Αντε με το καλό :)

Συμφωνώ για την Τελετή Εναρξης.
Πελοπόννησο γενικά εχω 4 χρόνια να παω. Ειδικά απο Πάτρα και μετά δεν εχω παει εδω και 25 χρόνια !
ΘΑ πάω ομως πού θα μου πάει ;

iLiAs είπε...

..εκεί δεν έχουν μπουγάτσα με τυρί??

Καλημέρα Ειρήνη :)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Την καμαρώνανε την κοιλίτσα σου, βρε κουτουτσικο....

Για την τελετή έναρξης, τα έχω πει και αλλού πως μας ΑΝΤΙΓΡΑΨΑΝΕ!
΄Ασε που λίγο είδα (κανά 20λεπτο), γιατί τη βρήκα πολύ βαρετή...
Η δική μας τελετή ήταν εκπληκτική και πάνω από κάθε μας πρόβλεψη. Είχε έντονες εναλλαγές εικόνων, χρωμάτων,περιόδων, καταστάσεων, μουσικών ακουσμάτων και όχι τους βάρβαρους τυμπανιστές, που πέρα από τέλειο συντονισμό τίποτε περισσότερο δεν προσέφεραν...
Α... είχαν ενίοτε και κάτι ηλίθια και παγερά χαμόγελα σαν πεθαμένοι.... όπως το κοριτσάκι, ενώ η δική μας η κοπελάρα από τα S.O.S ήταν πολύ εκφραστική και αυθεντικη.
Την έβγαλα την κακία μου χρονιάρα μέρα...
;-)))))


Πολύ όμορφα περιέγραψες τις ομορφιές της παραλίας, με γαργαλιστικές λεπτομέρειες και αδημονώ για τις φωτογραφίες.

Φιλί στην κοιλίτσα σου,
Φιλί σε σένα και μεγάαααλη Γλαρένια αγκαλιά

Ανώνυμος είπε...

Greca καλό σου απόγευμα, σε βρήκα ή μάλλον μας σύστησε κάποιος άγνωστος σε εμένα αλλά με διεύθυνση noreply-comment@blogger.com.
Θα καταλάβεις καλύτερα αν πας στο blog της καλής μας Nefelli.
Μπήκα στο Blog σου και μου άρεσε, δεν είχα όμως καιρό να το δω καλύτερα, θα επιστρέψω. Να είσαι καλά gskastro

Μαριλένα είπε...

χρόνια πολλά :)))
βρε Ειρηνουλα, παλι εξωτικά μέρη διάλεξες για διακοπες; :ΡΡ

(άσε που νομιζα πως άλλο ήταν το τελευταίο σου ποστ!
τι στο καλό; τα ρουσουσου, δε λειτουργουν; )

APOTINEDRA είπε...

Καλώς όρισες συμπεθέρα:), ξέρεις εσύ! Για να πω την αμαρτία μου, ούτε μένα με ενθουσίασε η τελετή, μου φάνηκε αρκετά ψεύτικη και ψυχρή. Φιλάκια, να προσέχεις την κοιλίτσα!

Roadartist είπε...

Ωραιες ειναι και οι μινι αποδρασεις.. :)
Σημασια εχει η διαθεση.. :))
Καλή προσαρμογή μας ευχομαι..
οχ οχ.. :)

mirela είπε...

Λίγο και καλό ειρηνάκι,οι περιπέτειες στο πρόγραμμα των διακοπών είναι.Μα δεν είχαν ένα ΣΕΡΑΙΟ κάτι τέλος πάντων?Του χρόνου καλύτερα!Τώρα έχεις άλλα να σκεφτείς ...Φιλιά!!

..αγγελόσκονη.. είπε...

μμμμ έτσι όπως πεινάω τώρα κλείνω τα μάτια και προσπαθώ να μεταφερθώ για φαί εκεί που μας πρότεινες...!!
όσο για τις τυρόπιτες...εγώ έμαθα οτι είναι κακοήθεια αυτό!!χοχοχο!!φιλάκια πολλα πολλα!!

Greca είπε...

Νεφέλη μου
δεν ξέρεις πόσο ηθελα να έρθω στην όμορφη Ζάκυνθο μας! αλλά το υποσχέθηκα στη μικρή και ας μην την εχω δει ακομα... είναι ένα από τα πρώτα μέρη που θα γνωρίσει η τζογια μου!!!!

τζονακο ταξιδεμενε μου,
ειδες εκπληξεις!!! να πας!!! να πας!!! ειναι πανεμορφα!!!

ηλια μου
ουτε τον μπουγατσιερη (?) δεν ειχαν!!! ασε! μονο στην καλυμνο το'χα ξαναπετυχει αυτο! μεσημερι καλοκαιριου και ψαχνεις για κατι ανοιχτο στη χωρα... τιποτα λεμεεεε!!!

γλαρενια μου

συμφωνω με οσα ειπες για την τελετη εναρξης! και ειδικα τωρα που πλησιαζει η τελετη ληξης, δε μου κανει αισθηση να τη δω! τεσπα για τις φωτογραφιες.. αν αποφασισει το κινητο μου να συνδεθει με τον υπολογιστη θα τις ανεβασω!!! αλλιως θα τις στειλω με bluetooth στο Νικο να τις φτιαξει αυτος!!!!

gkastro

καλως ηρθες! το ειδα στο σπιτικο της Νεφελης... τι να πω! η τεχνολογια κανει "θαυματα"... και συ να σαι καλα!!!

μαριλενα μου

ασε παλι διαπρεψαμε!!! εμ αφου δεν παει ο μωαμεθ στη τζαμαικα φερνουμε τη τζαμαικα σε μας!! εξαλλου με τοσους τυφωνες και τροπικες καταιγιδες ποιος να τρεχει????? μα με φανταζεσαι??? χιχι!!!

συμπεθερα μου

να μας προσεχεις τον ομορφουλη ε??? εγω θα προσεχω οσο μπορω τη μικρη απο δω... να δεις τι κοριτσαρο θα σου δωσουμε!!! :)

αρτιστα μου

στην εσκασα!!! αν πανε ολα καλα (λεγε με γιατρο) θα ξανφυγουμε την αλλη βδομαδα!!!! σου ευχομαι τα καλυτερα στο δυσκολο εργο της προσαρμογης βεβαιως βεβαιως!!!

μιρελα μου

τιποτα δεν ειχαν!!! τιποτα!!! μα τιποτα!!!! δε σκεφτομαι για να μην καταναλωσω και τα ελαχιστα νευρικα κυτταρα που μου εχουν απομεινει!!! χιχι!!!

αγγελοσκονη μου,

ασε εχει κατι πιατα ο ατιμος!!! αν μεναμε εκει θα γινομουν σιγουρα διπλη! και δε θα ηταν απο τη μπεμπα!!!

Σας φιλωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!

ευχαριστω για την βεγγερα!!!