Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Νέα γενικώς...

Τελικά αυτό το αύριο έχει σχετική έννοια... Είπα στην τελευταία ανάρτηση ότι " αύριο θα περάσω για τσάρκα" και πέρασαν τόσες μέρες! Κάτι επισκέψεις, κάτι μια γενική στο σπίτι, κάτι η καρέκλα που δεν αρέσει τη μικρή και πολύ με έκαναν να τα καταφέρω να μπω στο "σπιτικό" σήμερα!




Τα νέα από το γιατρό (την Πέμπτη πήγαμε) το βάρος της το μέτρησε 2823 γραμμάρια με τις σχετικές αποκλίσεις πάντα ναι? *-10% αλλά το μπόι της είναι ένα μήνα μπροστά!!! δε μας είπε πόσο ακριβώς αλλά οι μετρήσεις της είναι για 38+ εβδομάδων! Αναλυτικά
FL 74.3 (38W 5D) Shocked
AC 307.4 (34W5D)
BPD 88 (35W4D)
και η εγκυμοσύνη ήταν 35w 4d τότε...
αν ξέρει κανείς-καμια να μου πει κάτι παραπάνω ευπρόσδεκτος-η!!!

Επόμενο ραντεβού στις 30 του μήνα! Ως τότε κάνω ασκήσεις για να στρίψει το μωρό... το κεφάλι της είναι κάτω και μας κοιτάει μπροστά ενώ ο γιατρός θέλει να κοιτάει πίσω... Μας πώς γίνεται γιατρέ? Εσύ αν κοιτάς προς τα πίσω σε ένα τρένο που κινείται προς τα μπροστά δε θα ζαλιστείς??? Α όλα τα δύσκολα μας βάζεις και ακόμα δε βγήκαμε στην πιάτσα!!!!



Μέχρι τότε προσπαθώ να μορφώνομαι στο parents.gr αλλά είναι τόσα πολλά που ώρες ώρες με πιάνει σύγκρυο!!!! πχ το πιο απλό.. πήγα η δικιά σου και πήρα ένα αφρόλουτρο-σαμπουάν για νεογέννητα 1 της fissan και 1 proderm... και ταλκ και κρέμα... όλα καλά νόμιζα.. μέχρι που διάβασα ότι καλύτερα είναι να πάρω φυτικά... πχ weleda (που όμως ειναι ακριβά και καλό θα ήταν να τα παραγγείλω μέσω ίντερνετ), ή Aderma (που κάποια όμως εχουν paraben και να προσέξω) ή frezyderm (σαν και τα aderma) ή lavera (που είναι καλά αν και δυσευρετά!)... Επίσης διάβασα ότι και η bepanthol είναι καλή... Μια απλά μέλλουσα μάνα είμαι όχι βιολόγος!!!! πόσα πρέπει να μάθω πια??? Επίσης διάβασα ότι δεν πρέπει να τρώμε (και στην εγκυμοσύνη και κατά τον θηλασμό) προϊόντα με ασπαρτάμη και τα τεχνητά γλυκαντικά...

συγκεκριμένα όπως διάβασα...
"Το πρόβλημα δεν είναι η γλυκόζη αλλά τα τεχνητά γλυκαντικά (ασπαρτάμη κλπ) που δεν μπορούν να μεταβολισθούν από τα μωρά μέχρι περίπου 6 μηνών αν θυμάμαι καλά.

Τεχνητά γλυκαντικά περιέχονται στις τσίχλες χωρίς ζάχαρη, στα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη και στα γλυκά όπως το ζελέ χωρίς ζάχαρη.

Τα τεχνητά γλυκαντικά και το γλουταμινικό μονονάτριο είναι ουσίες που δεν πρέπει να καταναλώνονται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης όμως οι περισσότεροι γυναικολόγοι ούτε που το πήραν χαμπάρι παρόλο που τα στοιχεία έχουν δημοσιευτεί εδώ και δεκαετίες...

το msg (monosodium glutamate) στα ελληνικά είναι το γλουταμινικό μονονάτριο που είναι βελτιωτικό γεύσης και περιέχεται σε πάρα πολλά τρόφιμα (πχ στα περισσότερα πατατάκια κλπ -΄ακια που δεν έχουν φυσική γεύση) συσκευασμένα και μη (πχ στους περισσότερους κιμάδες που αγοράζουμε είτε στα εστιατόρια είτε συσκευασμένους από το σούπερ μάρκετ και στα περισσότερα αλλαντικά).
"

σχετικά άρθρα εδώ και εδώ...

και τώρα νιώθω τόσες τύψεις που είχα τρελάνει τις τσίχλες καθώς ήταν το μόνο πράγμα που μου έκοβε την αναγούλα! γμτ!!!!!!!!

μες στη βδομάδα θα πάμε να πάρουμε και τα τελευταία πραγματάκια της μικρής να'μαστε έτοιμοι εμείς (αν και τα πράγματά της από το κατάστημα δεν έχουν έρθει ακόμα!!!!) και αυτή όπτε το αποφασίσει ας έρθει με το καλό!


ΑΑΑΑ και η τελευταία μου "μανία".... RadioNeverland ακόμα βέβαια είναι στο "φτιάξιμο", αλλά τα καλύτερα έρχονται.... θυμηθείτε το!!!!




Φωτογραφίες από τα μέρη που είχα υποσχεθεί σε επόμενη ανάρτηση...
Τώρα μια " σκαναρισμένη" της μικρής από το β-επιπέδου τον Ιούνιο! ομολογώ ότι είναι αυτή που με έχει συγκινήσει εξαρχής!!! και φυσικά η αγαπημένη μου!!!! όχι πείτε μου!!!!


δεν έχουμε καταπληκτική γάμπα??????????????

14 σχόλια:

αντωνης είπε...

Καλημερα.

Ποσο μηνων εισαι?

Τωρα εκανες τη β' επιπεδου;

Και κατι αλλο, γιατι τρελλαινεστε εσεις οι μελλουσες μαμαδες με το ιντερνετ και το διαβασμα για τα παντα; Λιγο πιο ηρεμα θα ελεγα.

(τα ζω και εγω αυτα καλη μου συντοπιτισσα αυτο τον καιρο και δεν τα πολυκαταλαβαινω αυτα τα διαβασματα)

Greca είπε...

Αντωνη μου,

ειμαι 36 εβδομαδων και 2 ημερων!!! τελευταια ημερομηνια ειναι 19/10! το β'επιπεδου το εκανα ιουνιο αλλα ειναι αγαπημενη μου φωτογραφία της!!!!

να πεις και συ στην καλη σου οτι οντως και γω το καταλαβα! λιγο λιγοτερη ενημερωση δε βλαπτει! αλλιως χανεσαι!!!

εσεις πως τα πατε????

τα φιλια μου σε ολους σας!!!

αντωνης είπε...

Και εμεις καλα ειμαστε.
Εχουμε ακομα καιρο, Φλεβαρη θα ερθει ο πελαργος...

Φιλια!
:)

γυάλινο δάκρυ είπε...

Καλησπέρα σε σένα και στην κορούλα! Τα συστατικά που περιγράφεις δεν πρέπει να τα τρώμε ακόμα και όταν δεν είμαστε έγκυοι, γιατί προκαλούν διάφορα.. Αλλά μην αγχώνεσαι τόσο πολύ, γιατί το βασικότερο πάνω απ' όλα είναι να είσαι ήρεμη ψυχολογικά και χαρούμενη. Η άσχημη ψυχολογική κατάσταση και το στρες προκαλούν προβλήματα στην εγκυμοσύνη (χμ, μαμά μαία, κάτι μαθαίνω κι εγώ δίπλα της!!)
Λογικά γεννάς μαζί με μια φίλη μου.
Άντε, να περάσουν οι μέρες να έχουμε χαρές και στην παρέα και στη blogoπαρέα!
Καλό μεσημέρι!

iLiAs είπε...

Γεια σου Ειρηνη :)

Ανώνυμος είπε...

πω πω!!με ολα αυτα που διαβασα , καθολου δε βιαζομαι να μεινω εγκυος!!!
με αγχωσες!!
η μικρη ειναι μοντελο, τοσ μακρια γαμπα απο την κοιλια δεν εχω ξαναδει!!!

νατασσΆκι είπε...

μην αγχώνεσαι τόσο πολύ βρε!
Διάβαζε, διαστάυρωνε και με ανθρώπους που ξέρεις και εμπιστευεσαι -και στο τέλος βασίσου και στο ένστικτο, συνήθως τα καταφέρνει..! ;)

Κούκλα η μικρή!!!! :)))))

(αν γεννήσεις 19/10, θα έχει γενέθλια με μια μέρα διαφορά από τον Ακη!)

Υπομονή, καλό μου, πέρασε ο καιρός κιόλας!

Φιλάκια, και στις 2 σας :)

Ανώνυμος είπε...

καλο μηνα ειρηνακι!!!
προχωρανε οι μερες...πλησιαζει η ωρα : ))

Τάκης είπε...

Η Ειρήνη πρέπει να γέννησε πια... έχει κανείς νέα της;

Paranoia είπε...

φιλενάδα
χαίρομαιιιιιιιιιιι!

με το καλό
είναι όμορφο, πολύ όμορφο ζήστο!

φιλιά

ZouZouna είπε...

Καλή μου με το καλό!
Σήμερα μπήκα και εν τω μεταξύ θα έχεις γεννήσει!
Σιγά μην βρεις ώρα τώρα για μπλογκ.
Και κοίτα, μην πολυδιαβάζεις, διότι θα μουρλαθείς στο τέλος. Ενα βιβλίο που διάβαζε η αδελφή μου έλεγε "... και αν με το ψαλιδάκι την ώρα που πάτε να του κόψετε τα νυχάκια (του βρέφους), δείτε αίμα, του έχετε κόψει και το χεράκι. 99 στους 100 γονείς, το κάνουν αυτό μην τρομάξετε!!"
Γελούσαμε... στην πρακτική έρχονται όλα. Δοκιμάζεις "στου κασίδη το κεφάλι" λέει η παροιμία και εφάρμοζε η αδελφή μου διότι πως αλλιώς θα μάθεις!

Υπομονή, όλα θα γίνουν εύκολα όταν θα την κρατας στην αγκαλιά σου.
φιλιά γλυκά

roadartist είπε...

Με το καλό !!!!!!
Πολλα, πολλα φιλακια!!!
Να εισαι καλα!:)

βασίλης είπε...

Φαντάζομαι με τη γέννα και τις υποχρεώσεις μετά δεν θα έχεις χρόνο. Φιλιά πολλά και εύχομαι όλα να πήγαν καλά.

Greca είπε...

ΣΑς ευχαριστω ολους και ολες που θυμαστε το σπιτικο μου και περνατε!!!
και ακομα περισσοτερο για τις ευχες!!!

Σας ευχομαι τα καλυτερα!