Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Πάμε καλά???

Αναδημοσιεύω από το Έθνος...

ΠΛΗΡΩΣΕ 2.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ON-LINE ΒΙΑΣΜΟ ΑΝΗΛΙΚΟΥ

Μέχρι και 2.000 δολάρια πλήρωσε κάποιος από την Ελλάδα, μέσω πιστωτικής κάρτας, για να παρακολουθήσει on line βιασμό ανηλίκου στη Φινλανδία.

Το περιστατικό αυτό ανέφερε χθες στην επιτροπή της Βουλής ο κ. Σφακιανάκης, προκειμένου να υπογραμμίσει την έξαρση του φαινόμενου της παιδικής πορνογραφίας και παιδοφιλίας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπάρχουν χιλιάδες διακινητές ταινιών σεξ με παιδιά στο Διαδίκτυο, ακόμη και on line (ζωντανών δηλαδή) βιασμών ανηλίκων.

Το συγκεκριμένο υλικό που διακινείται στις ιστοσελίδες δεν είναι ελληνικής προέλευσης, ωστόσο -όπως εξήγησε- «οι Ελληνες συμμετέχουν στην αγορά, στην πώληση και στη διακίνηση» τέτοιου υλικού, «ψαρεύοντας παιδιά στο Διαδίκτυο».

Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε συγκεκριμένο περιστατικό, όπου ο γονιός φεύγει από το σπίτι και αφήνει το παιδί στο δωμάτιο με το Ιντερνετ, ο παιδόφιλος το «πλησιάζει», ο γονιός γυρνά στο σπίτι και το παιδί δεν είναι εκεί! Πρότεινε, μάλιστα, ο υπολογιστής να βρίσκεται στο σαλόνι, για να νιώθει το παιδί την ανάσα του γονιού.

Αναφερόμενος στο θέμα της προστασίας του απορρήτου των επικοινωνιών, ο κ. Σφακιανάκης έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση που μία 12χρονη μαζί με τον πατέρα της κατήγγειλαν στην υπηρεσία ότι δεχόταν σεξουαλική παρενόχληση μέσω Διαδικτύου, ωστόσο ο εισαγγελέας δεν επέτρεψε την άρση του απορρήτου.

Ακόμη, σε γνώση της υπηρεσίας υπάρχουν περιστατικά αποπλανήσεων ανηλίκων που έχουν συμβεί διαδικτυακά, ενώ εξήγησε ότι η άρση του απορρήτου επιτρέπεται μόνο αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει οργανωμένο έγκλημα, δηλαδή να εντοπιστούν τρία διαφορετικά ίχνη υπόπτων που καταλήγουν σε ένα παιδί.


και επαναλαμβάνω "πάμε καλά????"

16 σχόλια:

Manos S. είπε...

Στάνταρ ο τύπος το έχει κάνει ενα ωραιότατο DVD και τα έχει βγάλει τα λεφτά του ήδη...
Υπάρχει μεγάλη αρρώστια...και μιλώ και σαν γονιός...οι ίδιοι κάνουν τα χειρότερα!!

νατασσΆκι είπε...

"Βαρύ" θέμα, ειρήνη μου
Εγώ πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει, και είναι το μόνο έγκλημα που θα ήθελα να δω να εφαρμόζεται η θανατική ποινή...

Θέλει προσοχή, και από το Ίντερνετ, μα κυρίως από κοντά.
(και πολύ πολύ υπομονή, ενημέρωση και προφύλαξη για τα παιδιά μας)

iLiAs είπε...

..αν πηγαίναμε καλά, θα καταντούσαμε τέτοιο μπουρδέλο??

Καλό απόγευμα Ειρήνη, να προσέχεις :)

sealike2 είπε...

Προσοχή πολύ προσοχή και ενημέρωση χρειάζεται για την αντιμετώπιση αυτού του τόσο σοβαρού θέματος που έθιξες. Τα ανθρωπόμορφα κτήνη που συλαμβάνονται πρέπει να τιμωρούνται πολύ σκληρά ώστε να παραδειγματίζονται αυτοί που σκέπτονται παρόμοια!!Καλή συνέχεια!!

βασίλης είπε...

Απίστευτο... σε τι κόσμο ζούμε. Τόσο εμπόριο πια, τόση ανωμαλία.. Καλό βράδυ

αντωνης είπε...

καλησπερα!
Ενα μικρο σχολιο για το ποστ ειναι οτι "φυσικα και δεν παμε καλα"

Ηθελα καιρο να σε ρωτησω κατι αλλο ομως: Ειδα στα links για κατι εκδηλωσεις στο δημο που κατοικω. Εισαι συντοπιτισσα; (μιλαω για τα Νεοπαλληνεια)

Ανώνυμος είπε...

τραγικο!

δεν αντεχεται το θεμα αυτο...αλλα δυστυχως οσο και να κλεισουμε τα ματια υπαρχει κι ολοενα διογκωνεται...

Greca είπε...

Μανο μου ποσο δικιο εχεις!!! ειχαμε μια κουβεντα το πρωι στη δουλεια σε σχεση με το "μα τι κοσμος μπαμπα!" αγχωνομαι για το "οταν"... σκτ και παλι σκτ...

νατασσακι μου συμφωνω απολυτα μαζι σου! και γω εκει θα'θελα να λενε και τα ονοματα τους και τις φατσες τους να τους ξεμπροστιαζουν!! μη σου πω και λιθοβολισμο στην πλατεια συνταγματος!!! και λιγα λεω!!!

ηλια μου προσεχω ρε γμτ... οδηγουμαι δυστυχως απο τους φοβους μου σε μεγαλο βαθμο!!! φοβαμαι για το τωρα, το αυριο, για το μετ...

sealike μονο σκληρη και παραδειγματικη τιμωρια οντως! ταυτιζονται οι αποψεις μας!

βασιλη μου γι'άυτο το ανεφερα! γιατι συγκλονιστηκα οσο ποτυε τελευταια! τι dvd και αηδιες βλεπουμε... τουτα ειναι τα σοβαρα για μενα!!!

Αντωνη καλως ηρθες! ναι ειμαι συντοπιτισσα!!! σε εβαλα και στα links μου σαν το πρωτο διαδικτυακο συντοπιτη!!!! οντως "μα νομιζω πως δεν παμε καθολου καλα!!!!"

καλη δυναμη ευχομαι σε ολους σας!!!! αν και θα ακουστει απαισιοδοξο... φοβαμαι οτι η κοινωνια μας θα ζησει ακομα χειροτερες μερες!!!

σας φιλω!!! και σας ευχαριστω για ολα!!!

Greca είπε...

una mama μου δυστυχως ετσι ειναι! και καλο θα ειναι να ανοιγουμε τα ματια μας και τα αυτια μας να πιανουμε τα μηνυματα οσο ειναι νωρις! για ολους οσους αγαπαμε!!!

αντωνης είπε...

καλως σε βρηκα, συντοπιτισσα!!!

Τάκης είπε...

Το ότι ο άνθρωπος είναι το πιο απάνθρωπο πλάσμα στη γή (ίσως και γενικότερα!) είναι δεδομένο. Βέβαια, η γνώμη μου είναι πως πάντα υπήρχαν τέτοια αν όχι και χειρότερα αλλά τώρα τα μαθαίνουμε πιο συχνά, και κατά συνέπεια γίνονται και πιο συχνά αφού λέει ο άλλος: "Χμμμ καλή ιδέα!" σε ό,τι άρρωστο του κάτσει.

Νωρίτερα σήμερα με ρώταγε ένας φίλος γιατί δεν αφήνω τα μικρά μου (8 και 10 ετών) να μπαίνουν στο internet, έστω μαζί μου. Προτιμώ να τους μιλάω για το internet αλλά χωρίς να τίθεται θέμα χρήσης του PC από τα ίδια προς το παρόν. Πιστεύω πως όσο περισσότερο συνειδητοποιημένα είναι όταν θα αρχίσουν να το χρησιμοποιούν (ήδη στο σχολείο μπαίνουν σε ορισμένα sites μαζί με τους δασκάλους τους βέβαια) τόσο πιο δύσκολο θα είναι να παρασυρθούν από επιτήδειους.

Σπύρος είπε...

Κλασσικα πραγματα φαντάσου ποσα άλλα συμβαίνουν στο νετο που δεν τα ξέρουμε ή δεν τα μαθάινουμε αυτό ειναι ψιχουλα μπροστά στα τόσα όργια.

Καλημερα

iLiAs είπε...

Μια καλημέρα και δυο και τρεις..καλό σαββατοκύριακο Ειρήνη :)

mirela είπε...

Όταν ξεκίνησα να διαβάζω τις πρώτες σειρές δεν ήθελα να συνεχίσω τρελαίνομαι με τέτοια θέματα .Είναι το χειρότερο απ'όλα τα εγκλήματα και οι ανώμαλοι του είδους το λίγοτερο, οινόπνευμα και φωτιά ...

Δημήτρης είπε...

Εμ δεν πάμε καλά δεν πάμε καθόλου καλά. Να δω τι άλλο θα ακούσουμε.

Greca είπε...

Σας ευχαριστω ολους και ολες για τα σχολια σας!!!! θα απαντησω απο κυριακη!!!!
καλως ηρθατε νεοι φιλοι στο φτωχικο μου!!!!

καλο ΠΣΚ να εχετε!!